2016-03-07 557 瀏覽
朋友住大窩口,一直推介依間甜品,終於都試到。款式選擇中上啦,都算多野揀,只係多數都綠茶,烘焙茶,芒果,由佢地再演變唔同類型。四個人食,嗌左四款,依個係烘培茶沙冰,曾經要求個雪糕轉全綠茶不過唔俾,but唔緊要,小事啫。整體好味,底下係烘培沙冰,雪糕好味,因為綠茶味唔差,最重點我覺得係旁邊個兩粒黑啡色既野,嘩,烘培茶既精髓,我覺得超正佢係最濃烈既茶味,帶少少苦,唔係好苦,成舊都用烘培茶整出黎,冇得頂。依個唔太記得名但都係烘培茶味既千層餅黎。左邊係合桃雪糕,個雪糕又幾特別,好少見依隻味,仲要食同睇到成粒合桃重點又黎啦,個餅冇得輸,一個人食都有難道,何況四個人,因為好難切,唔係硬,唔係林,真係酥丫!!入口講不出聲~~講不出聲濃濃烘培茶味,個千層皮脆到,好fresh丫!!絕對好過中環川字頭再黎一個烘培茶心太軟,雪糕同沙冰一樣但普通味,但心太軟令我人都軟化烘培茶真係出色,佢一定用到最濃既茶先做到,濃郁,唔太甜,整個茶味出晒黎,最重要係做到流出黎到依個綠茶心太軟,比出面綠茶好得多,雖然冇令我飄,但絕對要食,唔係商業化味道,做到流心,兩樣都有好唔容易嫁,有d心太硬到。。。有d個綠茶苦到。。。依間,四
朋友住大窩口,一直推介依間甜品,終於都試到。

烘焙茶心太軟

綠茶心太軟

依間,四五十蚊做到出面七十蚊既野,仲近我屋企,以後唔洗去川字lu!!

2016-03-03
$50 (宵夜)
烘焙茶心太軟
綠茶心太軟