2023-10-03
今日拍拖拍到黎荔枝角,平時呢個小區晏晝就好旺,一入黑大家放左工之後就開始好靜,同lunch hour嘅熱鬧情況相比都好唔同。平時都好少食西餐,今日我地兩個想食得正宗啲,呢間餐廳有啲平時好少見嘅菜式。西班牙蔬菜桃凍配山羊芝士 $79未試過食山羊芝士就叫左黎試,我呢啲平民係hk真係少啲機會試到,天氣咁熱叫凍湯試下真係透心涼啊!不過山羊芝士就唔係個個都受到,始終有陣騷味係到,而我係覺得可以接受嘅,咁大個人咩都要試下啦!南瓜湯(是日餐湯)$79南瓜湯奶味好濃,係我中意嘅味道,平時飲嘅南瓜湯都無呢到咁滑,中意奶嘅人真係唔可以放過呢個湯啊!湯就有玩到餐包嘅,餐包上有欖欖,餐桌都有醋同欖欖油,味道唔錯,包焗得外脆內軟,好開胃!凱撒沙律配無激素雞胸肉 $109無諗過呢份沙律咁大份,兩個人食好似有啲多,雞胸真係無諗過咁好食!有陣炭燒燒過嘅味,配落沙律到好fresh,一啲都唔漏,健康配搭OL岩晒。燴牛臉肉配意大利飯 $169牛臉肉又係出面比較少見嘅菜式,估唔到肉都幾大舊,牛肉超級嫩,肉味好濃,意大利飯係屬於creamy果種,十分之夾,食到舔舔脷。無激素燒春雞配 蘋果芥末醬 $259燒春雞出面果啲真係細隻到
西班牙蔬菜桃凍配山羊芝士 $79
南瓜湯(是日餐湯)$79
凱撒沙律配無激素雞胸肉 $109
燴牛臉肉配意大利飯 $169
無激素燒春雞配 蘋果芥末醬 $259
燒春雞出面果啲真係細隻到食完都唔飽,但呢到份量係足夠飽嘅,雞肉味好濃好嫩,皮燒得好香脆,伴碟嘅青瓜唔知廚師係點煮呢!煮得好fresh配搭蘑菇真係好夾!
最後以兩杯餐飲作結。呢到一碟嘅份量都幾多,好適合三五知己上去相聚,環境示正寧靜,傾密計岩晒,無人騷擾食物質素又好