2018-04-17 303 瀏覽
睇到個標題當然都知呢間店不簡單吧!之前行街經過見到都見到大大大排長龍!一開頭以為係食飯時間先係咁ja...點知用完餐之後都係咁多人!不過真係唔食過唔知⋯又真係幾值得排下隊嫁~咁排得隊!我就梗係唔執輸食番個最勁勁的「殿·龍蝦湯泡飯」同「花膠響螺雞煲翅」啦~另外仲見到有「南乳雞翼」食~梗係叫埋來試下啦~Omg,首先來到多數都係飲品先啦~呢杯凍飲超!大!杯!唔怕唔夠喉丫真係!南乳雞翼~炸得超脆丫!唔會好乾,內裹仲有肉汁!加上少少的南乳味~岩岩好,唔會太咸又唔會唔夠味~店仲預備左泰式辣醬~不過唔洗點~本身就已經好正!好好食~而且都唔算貴~22蚊就有4隻~wow~來到了!雞煲翅~~~真係超正!呢個煲有成半隻雞係到咁濟~雞湯香味係咁飄過來~🤩仲要有大大片花膠!重點係!唔腥!我其實係一個好怕食花膠的人⋯就係因為怕果種腥味,但呢個真係超級正,一dd的腥都沒有,仲要爽,肉厚!雞湯好濃郁,有那種少少的膠質口感,但又唔會黏喉,好順~加埋飯真係冇得彈!飯吸收晒湯的味道!每口飯都食緊湯的精華,口感更加豐富之餘,那種滿足感更大~雞肉好鬆軟,又好滑~連雞的皮都冇那種膩的感覺!仲要只係$68蚊,真係不得了😭呢個就係
睇到個標題當然都知呢間店不簡單吧!
之前行街經過見到都見到大大大排長龍!

不過真係唔食過唔知⋯又真係幾值得排下隊嫁~

南乳雞翼

南乳雞翼~

花膠響螺雞煲翅
wow~來到了!雞煲翅~~~

真係超正!呢個煲有成半隻雞係到咁濟~雞湯香味係咁飄過來~🤩

殿.龍蝦湯泡飯

呢個就係 殿·龍蝦湯泡飯!(不過我就轉左烏冬冬~😍)

呢個又係好神!因為超級多海鮮配料!有扇貝、魷魚、青口、龍蝦等等!大大隻!清甜又好食
貝類的海鮮唔會有沙!
龍蝦的殻都煲到好軟身!用牙都可以好輕易咬開!好易食到~(當然店都好貼心有預備鉗比我地~)

龍蝦湯鮮甜~配埋手打烏冬真係好正,因為烏冬都好滑又爽~連埋湯一齊食~又係一個不得了配塔呢!😍😍

小店仲預備左手套比客人用,真係好貼心!有手套真係方便好多!由其係用手食雞同龍蝦的時候!
值得一讚!
南乳雞翼