2020-06-17 248 瀏覽
好耐冇去過荃灣海濱,荃灣西站一出就見到新開咗年幾既海之戀商場,好方便👍🏻我同朋友揀咗呢間日本餐廳 - 品川日本料理,以平日嚟講都算幾多人客。一入門口就見到幾間較特別嘅房,用咗有日本特色嘅趟門設計,一大班朋友一齊傾偈就最啱喇,可惜今次預約前唔知有呢一類房間所以試唔到。講起放題,又點少得五花八門嘅壽司同刺身😋,呢間餐廳可以直接用App落單,除咗甜品飲品外app已經有齊所有食物。食物類別有好多,例如前菜、炸物、天婦羅、串燒等,其中壽司都分開咗幾個類別,有黑松露系列、醬燒系列等。喺香港嘅日本餐廳食放題,其實啲款來來去去都差唔多,但呢間餐廳喺壽司上加咗啲黑松露醬,感覺幾新鮮亦唔會搶走壽司嘅鮮味!😋而刺身盆上亦用咗唔同假花做點綴,我哋嘅應該係桃花,用埋後面荃灣西海濱作背景去打卡一流!總括而言,食物嘅種類真係幾多,我哋冇叫過重複嘅食物。而我哋都叫咗一啲平時喺日本放題餐廳比較少食到嘅菜式,例如土匪雞翼、清酒煮蜆、章魚燒、仲有鮮奶燕窩等等。出面仲有得攞一啲日本小食、酒同甜品,除咗普通甜品外,仲有大家都鍾意食嘅Häagen-Dazs雪糕,每人限攞一杯有我最鍾意食嘅士多啤梨味,朋友就揀咗新出嘅哈密瓜味,好滿

講起放題,又點少得五花八門嘅壽司刺身😋,呢間餐廳可以直接用App落單,除咗甜品飲品外app已經有齊所有食物。食物類別有好多,例如前菜、炸物、天婦羅、串燒等,其中壽司都分開咗幾個類別,有黑松露系列、醬燒系列等。喺香港嘅日本餐廳食放題,其實啲款來來去去都差唔多,但呢間餐廳喺壽司上加咗啲黑松露醬,感覺幾新鮮亦唔會搶走壽司嘅鮮味!😋而刺身盆上亦用咗唔同假花做點綴,我哋嘅應該係桃花,用埋後面荃灣西海濱作背景去打卡一流!

總括而言,食物嘅種類真係幾多,我哋冇叫過重複嘅食物。而我哋都叫咗一啲平時喺日本放題餐廳比較少食到嘅菜式,例如土匪雞翼、清酒煮蜆、章魚燒、仲有鮮奶燕窩等等。出面仲有得攞一啲日本小食、酒同甜品,除咗普通甜品外,仲有大家都鍾意食嘅Häagen-Dazs雪糕,每人限攞一杯有我最鍾意食嘅士多啤梨味,朋友就揀咗新出嘅哈密瓜味,好滿足😋😋