2019-08-10 94 瀏覽
呢排心情比較鬱悶,難得週末,的起心肝約個老友出嚟飲番杯、吹下水, 解解悶。老友話要地點就腳,想食好啲,但又唔想太貴,一定唔可以限時,週末喎。。。真係考起我。上網 search 一輪,見到呢間一休日本料理,好似平靚正,一於試下啦。餐廳係雅蘭隔離,好易搵。呢度唔單止裝修平民化,連餐牌價錢都非常之親民。食肉獸必點蒜片和牛粒同埋雜錦牛肉鍋。蒜片和牛粒大大份都只係 HKD78, 超抵食 和牛粒夠林,洋蔥蒜片夠香,絕對推介,冇得輸雜錦牛肉鍋湯底偏甜,有啲似壽喜燒。有肥牛、豆腐、娃娃菜、冬菇 、金菇同雞蛋, HKD58 超抵食, 加 HKD12 仲可以有個白飯。食日本嘢點都要叫壽司嘅,我哋點咗餐廳推介火炙胡麻蝦捲。好得喎,蝦好彈牙,配胡麻醬夠開胃。跟住唔少得梗係吹水必食嘅炸雞軟骨同埋酒煮蜆啦。雞軟骨得喎,新鮮熱辣炸起,大大粒又一啲都唔硬,如果少啲炸粉仲好。酒煮蜆酒味比較濃,啲蜆好大隻,大大鍋, 又係平靚正。吹水當然唔少得飲番兩杯啦朋友點左巨峰果汁酒,我就試咗佢哋嘅梅酒 。梅酒後勁都幾強,飲兩杯有少少 over 添

食肉獸必點蒜片和牛粒同埋雜錦牛肉鍋。
蒜片和牛粒大大份都只係 HKD78, 超抵食
和牛粒夠林,洋蔥蒜片夠香,絕對推介,冇得輸

蒜片和牛粒

雜錦牛肉鍋

火炙胡麻蝦捲

跟住唔少得梗係吹水必食嘅炸雞軟骨同埋酒煮蜆啦。
炸雞軟骨

酒煮蜆酒味比較濃,啲蜆好大隻,大大鍋, 又係平靚正。

酒煮蜆

吹水當然唔少得飲番兩杯啦