餐廳: 築地日本料理 (金百利廣場)
資訊:

2022-04-13 110 瀏覽
冰梅蕃茄沙律 $48地獄海鮮鍋配白飯 $98 汁燒魷魚筒$68銅鑼灣地鐵站附近既金百利廣場有好多美食,想食日本野見到間築地日本料理就決定揀佢了。見到個menu完全係會有選擇困難,有好多唔同選擇,有創作壽司、拉麵、沙律、刺身拼盤、燒物、鍋物、魚生丼同埋甜品,就咁數已經有咁多選題,所以真係要眼都闊埋。先食佢個冰梅蕃茄沙律,餐前首選,勁開胃,有酸梅加埋應該調左味嘅蕃茄,蕃茄去皮可以一啖咬落去好滿足,沙律菜都好fresh。之後簡簡單單想暖下個胃就叫左個鍋物地獄海鮮鍋配白飯,好足料既海鮮有帶子、蝦、青口同埋魷魚,仲有配埋菜、粉絲、豆腐、金菇同埋蘿蔔,再加個白飯,而個湯底小小辣但勝在可熱可以做到暖胃既感覺。見到menu既靚靚圖片後,就好想試佢個燒汁魷魚筒。魷魚好新鮮爽口,燒汁都幾夾,魷魚鬚都勁大條,二人分量都算多同埋好爽口彈牙👍性價比好高的日本餐廳,多選擇得黎實有野岩你食而且食物味道又唔錯。
冰梅蕃茄沙律 $48
地獄海鮮鍋配白飯 $98