2018-11-29
🥰All about truffle •It’s truffle season🥰 松露!全部都係松露,由餐包到甜品,都有松露架 ! 松藝館係法國開過來,日本同德國都有分店!.頭盤揀左《truffle soup 》,呢個餸麵包一流,夠哂軟熟既麵包搽啲truffle 牛油同忌廉都好美味👍🏻 《意大利煙肉·炒蛋·多士·松露》,松露炒蛋一向是我既至愛,配埋脆脆多士,好有口感·主菜㨂左《Tagliatelle 》,呢個可以話係必食同幾抵食, 個汁係用左白酒同埋Parmesan cheese 煮成,上菜後,廚師便會係你面前shave 啲松露俾你,雖然未算係頂及, gas味未算好濃,但以呢個價錢,覺得算唔錯!😋另外《西班牙黑毛豬扒,芥末子醬配松露》呢個就普通啲,淡味左啲,未見有驚喜, 有幾片松露,但同個黑毛豬好似唔多夾!·甜品梗係食Creme Brulee , 個法式焦糖燉蛋好有蛋香,口感比較creamy ,原來裡面都有松露,另外仲有一球雲呢拿松露雪糕,雲呢拿味好濃🍦.平民松露餐廳,可以試呀!
平民松露餐廳,可以試呀!