2022-08-28
成日去開太子、荔枝角一帶都係試文青cafe,今次就去試左間新開而且特別d既法式fusion菜~唔知係咪新開,佢地lunch只有午市套餐,同少量小食供應,試唔到d特別既小食。佢地既佢個set lunch係一個飯/意粉,配個餸,再配杯飲品,非常飽肚~呢2碟係前菜黎,前面個碟係檸檬醃馬蹄,酸酸地幾開胃,個口感同個味都好似食緊蘋果咁。後面個碟係漬蕃茄仔呢個海鮮蘑菇湯有令我耳木一新既感覺🤩首先係佢個杯好正🤣用中式杯裝西式湯,係真。fusion。另外,佢個湯用左蝦、花菇、蟲草花去煲,煲出黎好似中湯湯底好清而且好甜,但飲入口又有西式海鮮湯既感覺,幾正呢個半熟紅蝦意大利飯好入味,個飯甜甜地,一d都唔硬。不過我略嫌個半熟紅蝦口味有d怪怪地,可以係我食唔慣😉呢個野菌意粉好creamy,好好食!佢係素食黎,而且份量好足,個醬creamy得黎唔太厚,食完成碟都唔覺得膩鵝肝牛扒呢個配搭真係好正🤤塊鵝肝一d都唔膩,反而係塊牛扒dry左少少🤏個雞卷好食!睇到都覺得件雞肉好juicy,肉質啱啱好,塊皮仲要係脆既🤭呢杯match latte係正宗咖啡底,初初我以為係會牛奶偏多既,所以先叫。點知佢係好濃既咖啡味,冇乜奶味
呢杯match latte係正宗咖啡底,初初我以為係會牛奶偏多既,所以先叫。點知佢係好濃既咖啡味,冇乜奶味,亦都蓋過左抹茶味。如果你同我一樣唔係太好咖啡既,呢杯latte就未必啱你啦~但飲開咖啡既我覺得可以一試
我地仲叫左個黑松露薯條,炸得非常好,外脆內軟,而且個黑松露醬味道剛剛好