2016-10-21
6pm來到,點了米高漢堡餐$35。堂食,鋪頭好細。米高漢堡(6/10):材料有少許生菜、煎蛋、厚身肉餅、奶白色既淡味芝士片、沙律醬一堆- 麵包係鬆軟既,不過麵包面啲芝麻每拎起食一啖就會自動脫落一啲去個飯盒度- 肉餅都食得出係自家製,可惜我食到幾舊咬唔到既肥肉定筋出來,口感同味道係似食冬菇蒸肉餅,完全唔係麥當勞叔叔個啲薄實漢堡扒個回事。呢個食落你可以話心理上感覺健康啲既- 芝士似超市買個啲高鈣低脂芝士片,好食濃味芝士既人就未必岩,呢個飽既芝士味真係唔出- 生菜係點綴,個沙律醬先係重點。食完成個飽我最深刻印象既就係啲重口味既沙律醬,白色,一堆,鐘意好重口食沙律醬既人一定會覺得呢個飽好正- 煎蛋唔講啦,同一般茶餐廳煎個啲味道差唔多薯條(6.8/10):鐘意厚身薯條既一定岩食,只要佢係熱辣辣既話,基本上係無得輸。不過呢隻齒輪狀既薯條如果拎佢黎同一條條直條厚切,仲有薯仔皮見到個種薯條黎講,就無得比啦!呢款炸薯條既薯仔味係點都無咁出!整體你問我會唔會覺得食過翻尋味,我係會答唔會既,但平民頹食黎講,呢個選擇係值得一試既。我食完見其他人叫個咖喱飯好似好正咁,份量又多,可能咖喱飯先係依家呢間店既招牌,有
堂食,鋪頭好細。 米高漢堡(6/10):
- 煎蛋唔講啦,同一般茶餐廳煎個啲味道差唔多
我食完見其他人叫個咖喱飯好似好正咁,份量又多,可能咖喱飯先係依家呢間店既招牌,有機會再試!