2024-02-03 1547 瀏覽
今次我嚟到一家餐廳,食咗幾樣心頭好,正到不得了。黃金蝦真係一驚艷開場,柔韌彈牙嘅蝦仔,配上外脆內軟,香得嚟啖啖脆口,真係好正!椒鹽粟米呢,雖然唔係太出色,但都算得過切口味,跟住嗰啫啫炒通菜,鮮香爽脆,攞嚟解解悶都幾搭。但要數最掂,咕嚕肉真係得我心!肉質鬆軟帶勁,又唔會淨係炸得一層厚粉,酸酸甜甜之餘,肉嘅味道都好夠,呢個係真功夫👍!炒麵就平平無奇,如果能乾香啲就更好。至於椒鹽鮮魷,大份到食唔曬!雖然口感可以再脆啲啦,但都算滿足。至於香蔥桶蠔,嗰個香滑啲海味,夠晒fresh!胡椒蝦就無得輸,每一啖都香辣得嚟又唔會覆蓋咗鮮蝦嘅味道,真係秒殺我呀😋!頭抽豉油雞同瑞士汁乾炒牛河都係我心水之選,雞肉滑溜,牛河咁香口!到底,呢啲美味實在食咗都仲想再食,老實講,我算係食得開心,飽肚滿意,下次仲要嚟多轉!👅💯🎉