星期六晚(今晚)係我期待既張敬軒演唱會。等左足足3個月。睇之前,森仔緊係要醫飽肚,再去威!所以就近近地去黃埔薩莉亞食。薩莉亞出名平靚正,20以下有不同小食,30以下又有各種飯面同pizza.例牌,每次我一定會叫以下的食物,今次當然不例外。1. 肉醬多利亞:e個肉醬多利亞真係皇牌中皇牌。味道真係調得好好,白汁濃而富忌廉味道,咸中略帶少少奶香,再配上蕃茄肉醬果種酸甜,兩種味道交叉的共鳴著!真係食到停唔到口2. 焗雞肉粗管面:e個亦係必點之列。原因好簡單,佢個白汁都係一樣甘重忌廉同奶香味,而焗完後,粗管面表面上脆脆的,而中間則充滿白汁!味道足,岩晒濃味的食家。3. 煙三文魚:作為前菜,佢亦係森仔必叫的。因為森仔太鍾意三文魚😂😂😂所以去到邊,都會叫。而佢24蚊有成5大片,真係好抵!仲要配埋檸檬汁,果種酸味更帶出一種更清新的味道!4. 辣雞翼:雞翼煎得好好食,仲要辣辣地,好適合嚐辣的朋友。價錢17蚊4隻,亦算十分便宜。扺食!5. 周打蜆湯:森仔自從係pizza hut 飲過周打蜆湯便對此情有獨鍾。見到有周打蜆湯就會必叫。e個蜆湯滿有忌廉味,味道亦配合得不錯,亦有蜆同薯仔在內,不錯。不過,始終比不

星期六晚(今晚)係我期待既張敬軒演唱會。
等左足足3個月。
睇之前,森仔緊係要醫飽肚,再去威!
所以就近近地去黃埔薩莉亞食。

例牌,每次我一定會叫以下的食物,今次當然不例外。

5. 周打蜆湯:森仔自從係pizza hut 飲過周打蜆湯便對此情有獨鍾。見到有周打蜆湯就會必叫。e個蜆湯滿有忌廉味,味道亦配合得不錯,亦有蜆同薯仔在內,不錯。不過,始終比不上pizza hut 那麼濃濃的,所以森仔都係鍾意pizza hut 既多d。
6. 清酒煮蜆:蜆還算新鮮好食,但中間亦有一點沙,打了折扣。不過,價值19蚊,性價比之強,無容置疑!
7.炸蝦仔:新食品炸蝦仔,食落味道一般,沒有蝦味,同時個千島醬亦太稀,不太好味。下次不會再叫了。

整體而言,薩莉亞不愧為平民美食,性價比十分之高!值得食完再食!

• 肉醬多利亞