2018-12-17
之前搭車見到呢間餐廳好似新新地,細細間好精緻咁,所以今晚放工行過就諗住食埋飯先返屋企。另一樣好吸引我既係10蚊生蠔!雖然女友有啲猶豫怕唔夠新鮮唔夠靚,不過呢啲野唔試真係唔知架嘛😂入面裝修好新淨,而且枱同枱之間好闊落,坐得好舒服。餐牌設計都幾多元化,而且你可以選擇轉做set dinner,但太多食唔哂就咁單叫都得。女友見我想試蠔,就提議一個轉set,一個單點,加埋蠔就剛好。👍🏼先黎個法國蠔,十蚊!天啊!咁大隻都係十蚊,而且鮮度十足,有海水味但入口都幾creamy,值30蚊啊!好抵好抵!連女友都好滿意!Parma ham 沙津既火腿比想像中多,薄切得黎好甘香,同菜、醋既比例好夾,好食。相比之下個南瓜忌廉湯就比較淡,加多啲南瓜會更好。另外個黑松露多士好香、真係幾重黑松露味,好少食到咁既多士,幾好既嘗試😋到兩個主菜,安格斯肉眼扒 - 上碟上得好靚,黑底加上幾種顏色既蔬菜,上面有少少炸蒜粒,加埋個蘑菇黑椒汁,好全面既一個main course! 塊扒好大下,不過有一邊薄啲既就有啲乾同偏熟,但係!主要嗰邊既扒係真係半生熟,好juicy好香肉味!就咁食好有燒牛既香,而點個黑椒汁就提味,兩樣都好食。配
入面裝修好新淨,而且枱同枱之間好闊落,坐得好舒服。
到兩個主菜,安格斯肉眼扒 - 上碟上得好靚,黑底加上幾種顏色既蔬菜,上面有少少炸蒜粒,加埋個蘑菇黑椒汁,好全面既一個main course! 塊扒好大下,不過有一邊薄啲既就有啲乾同偏熟,但係!主要嗰邊既扒係真係半生熟,好juicy好香肉味!就咁食好有燒牛既香,而點個黑椒汁就提味,兩樣都好食。配菜中個薯仔最出色,粉粉地但個面又煎香左,大細適中!西蘭花就有少少咸,不過成個扒整體黎講係高分pass!
卡邦尼意粉個份量好大、兩個人share才剛好!難得佢個汁濃度又係剛好、唔會太杰或太水,剛好畀意粉提到個汁!入面都有好多煙肉、蘑菇粒同少量洋蔥,比例好好,意粉口感一流。好驚喜一個街坊西餐小店都做到咁既水準。
最後個餐係包埋甜品,基本就係栗子蛋糕,我就唔太食甜品,所以佢揀唔到嗰啲二人份既黎食🤷🏼♂咁佢就揀左轉食千層芒果蛋糕。上碟時好精美,芒果味好香,我就略厭層數有啲少😂不過女友滿意就得啦!佢食蛋糕我就食哂伴碟生果,都好滿足呢餐咁豐富得呢都係350,抵食同有驚喜。