2021-03-08 711 瀏覽
呢間鋪賣既上海菜未必齊全但佢林立屯門好多年 係我由細食到大既街坊小店😂環境同裝修雖然麻麻地但價錢夠晒貼地 份量又足 星期六日好多人叫外賣 做到店員無停手但佢地服務態度仍然都好好👍🏻🥢 酸辣雲吞麵 $36酸辣湯配料幾足 有木耳絲 豬皮 豬紅 豆腐 微酸微辣 天氣凍凍地食好暖胃~仲有五粒雲吞 肉質比起平時食開既硬身少少 菜肉微辣好似食到類似胡椒味🥢 上海排骨菜飯 $34呢款真係我食足咁多年!之前買親外賣都勁大盒!菜飯裝滿成個飯盒 女仔既話真係可以分兩次食!堂食份量依舊多 上海排骨又係勁脆口 加埋辣椒醬仲好食 不過都幾多油下 但呢個價錢真係夠晒貼地.. 出面連鎖餐廳賣盒飯多數都$40起啦🥢 糖醋排骨菜飯 $34骨同肉好易分離 唔洗點用力咬 不過無乜汁🥢 熱豆漿 $8無糖要自己加糖 岩晒平時唔係點飲甜既人🥢 凍豆漿 $8飲到底有d豆渣 不過呢個甜度幾岩我跟住再叫多個外賣 4個人食$200都唔洗 抵到爆 不過如果想食豐富既上海菜呢間未必適合 但如果想食平又唔想食茶記可以一試😂😂😂

🥢 酸辣雲吞麵 $36

🥢 上海排骨菜飯 $34