招聘中
月薪
餐廳: 宜家家居餐廳及咖啡室
資訊:

2018-01-03 342 瀏覽
宜家傢俬相信唔會未食過掛?係大學既時候無咩錢,拍拖想食好d,有時都會揀去宜家傢俬餐廳,因為佢既價錢夠親民,而且味道幾好,食飽仲可去隔離既陳列室睇傢俬,坐下談下心,幻想下第時屋企既擺設!到大個左,揾到少少錢,都仲係會番黎食,除左好味,仲多左一份回憶。今日,同friend子一齊,黎到九龍灣megabox既宜家傢俬,食個下午茶,消磨下時間。我地黎既時間尚早,輕易找到位置坐下,然後馬上去拎野食。來過既都知,好似去飯堂咁,推架手推車,想要咩食物就同店員講,先後一次過去賣單。我們三人唔想食太飽,只係點左三樣小食。瑞典肉丸無食過呢度既肉丸,唔好話自己黎過宜家家居。瑞典肉丸可以話係宜家家居既招牌,肉丸外面煎香,食落口感軟腍,充滿肉味,配上秘製醬汁,一個人食十五粒都得呀!亦可以點果醬,酸甜開胃,薯泥大大球,增加飽肚感。小食拼盤小食拼盤就唔係好大驚喜,都係d快餐食物,但係係好食既。腸仔爽口彈牙帶點甜味,薯角擺得耐左少少,有點乾身,雞翼煎得好香,肉質嫩滑,配點粟米減低油膩感。鮮蝦盤咁大盒蝦都係29元,食過一次之後,每次都會點,唔好睇佢用個膠盒裝住,好似無咩吸引力,食落有驚喜!凍蝦肉質爽嫩,每隻蝦都有勁多蝦籽
宜家傢俬相信唔會未食過掛?

係大學既時候無咩錢,

我地黎既時間尚早,輕易找到位置坐下,然後馬上去拎野食。

我們三人唔想食太飽,只係點左三樣小食。

瑞典肉丸

無食過呢度既肉丸,唔好話自己黎過宜家家居。
亦可以點果醬,酸甜開胃,薯泥大大球,增加飽肚感。

鮮蝦盤
凍蝦盤
凍蝦肉質爽嫩,每隻蝦都有勁多蝦籽!一次過食晒呀媽同呀仔,係有d殘忍,不過好好味,但蝦籽有d腥味,如果唔受得就唔好食蝦籽喇。
佢個醬又係另一個亮點,酸酸甜甜,十分醒胃,加上幾滴檸檬汁,感覺好清新,鮮味十足呀!

宜家家居定時定後都會轉下餐牌,可以試下新野,但係肉丸同蝦就必點呀!
2017-12-09
凍蝦盤