2015-12-27
星期日既午餐選擇左係沙田禾輋既「意樂」到食,貪佢夠平靚正,又唔洗等位。每個餐都有主菜,另外再有一杯飲品或者一個湯。如果叫蕃茄湯天使麵既話仲會有蒜香牛油多士添。原茄意大利菜湯: 蕃茄味超濃,上菜時仲係熱辣辣,好好味。蒜香牛油多士: 多士好脆好有蒜香牛油味,濃度適中。意大利特濃蕃茄湯天使麵: 天使麵可以揀配兩個餸,我地揀左蛋同埋野菌,湯底同埋菜名有點兒出入,味道比較淡,一D都唔濃,而且比較稀身,水旺旺,無咩蕃茄味,下次唔會叫。米蘭原茄烤豬扒焗珍珠飯: 豬扒飯用既係珍珠米,食起上黎幾煙韌,豬扒仲係原塊上,口感都算軟熟,上面淋左好多蕃茄醬,食落似係用左好多茄膏調味,味道唔會太酸,可惜上面淋左過多芝士,唔好芝士既我唔記得叫佢走芝士,下次會記住架啦。百里香烤雞菌皇扁意粉: 賣相唔錯,烤雞係用雞胸肉,醬汁既味道有D似忌廉湯,配埋意粉,百里香同野菌一齊食都幾夾,整體味道都幾好。整體黎講,呢到既食物以呢個價錢黎講真係算唔錯,仲要可以坐低有人SERVE,除了蕃茄湯天使麵有大量改進空間之外,樣樣野食都幾OK,得閒都要黎多D。
每個餐都有主菜,另外再有一杯飲品或者一個湯。如果叫蕃茄湯天使麵既話仲會有蒜香牛油多士添。 原茄意大利菜湯: 蕃茄味超濃,上菜時仲係熱辣辣,好好味。 蒜香牛油多士: 多士好脆好有蒜香牛油味,濃度適中。 意大利特濃蕃茄湯天使麵: 天使麵可以揀配兩個餸,我地揀左蛋同埋野菌,湯底同埋菜名有點兒出入,味道比較淡,一D都唔濃,而且比較稀身,水旺旺,無咩蕃茄味,下次唔會叫。 米蘭原茄烤豬扒焗珍珠飯: 豬扒飯用既係珍珠米,食起上黎幾煙韌,豬扒仲係原塊上,口感都算軟熟,上面淋左好多蕃茄醬,食落似係用左好多茄膏調味,味道唔會太酸,可惜上面淋左過多芝士,唔好芝士既我唔記得叫佢走芝士,下次會記住架啦。 百里香烤雞菌皇扁意粉: 賣相唔錯,烤雞係用雞胸肉,醬汁既味道有D似忌廉湯,配埋意粉,百里香同野菌一齊食都幾夾,整體味道都幾好。