2023-07-01 88 瀏覽
Happy Friday 出咗荃灣等friend放工去食飯,喺佢公司附近有間西式餐廳,而且有餐酒同啤酒叫,又有生蠔,唔似普通餐廳,環境光猛乾淨,價錢平民,餐牌又多種類可以選擇!朋友叫咗香草烤西冷羊扒配法式芥未醬,呢度嘅西冷羊扒,外表連厚度都同西冷牛扒差唔多,叫咗七成熟,試咗一啖肉質仲帶粉嫩,食嘅時候啖啖肉又夠軟淋,味道香濃,點埋芥辣醬,一啲都唔覺有羶味,正😋另外值得一讚,沙律亦夠新鮮,加黑醋一齊食好滋味🥗揀咗意粉,意粉唔係平時餐廳嗰啲白烚意粉,而係用茄汁炒過,意粉質感亦好彈牙,份量都唔少,再連埋餐湯、蒜蓉包同飲品,真係非常飽肚🤤我就叫咗香草烤春雞半隻配意粉,烤春雞用香草醃過,再去烤熟,所以皮脆肉嫩,雞肉唔會太乾,仲保持有肉汁,加埋秘製醬汁,好好食,配埋用茄汁煮過嘅意粉,仲有沙律,份量十足,真係大碟夾好食,食晒成個餐都超飽超滿足😋飯後甜品叫咗心太軟,熱辣辣出爐, 入口有濃郁朱古力香味,暖笠笠再加上冰凍嘅雲呢拿雪糕,冰火兩重天😆滿足👍為餐飯劃上完美句號😆

滿足👍為餐飯劃上完美句號😆

2023-06-30