2016-03-11
話說男人黎接小妹收工,難得話帶小妹去食糖水,梗係話好啦,於是乎男人建議去土瓜灣呢間豬仔糖水,其實呢間野有經過開,不過成日覺得佢開喺地舖唔方平啦,搭車又唔及旺角方便,不過男人話呢度方便泊車,都可以一試大大隻豬仔,唔會認錯入到去唔使等位,睇下有咩好食咦,原來唔算貴喎,相比旺角仲平啲添!即刻叫左個芒果小丸子豆腐花食,一次過滿足三樣味道!賣相唔錯,粒粒小丸子好煙韌有咬囗,小丸子本身無咩味道,配合香濃芒果汁,芒果汁嘅酸甜混合小丸子,變成有咬囗嘅芒果小丸子個底係香滑豆腐花,豆腐花嘅滑加上小丸子嘅咬囗配上酸甜芒果汁,仲有新鮮香甜芒果肉,都只係25蚊,又真係食得過喎!不過環境就有待改善,冷氣機滴水,雖然無滴到小妹,不過外觀上就爭左小小,但淨係講食物就ok嘅!男人叫嘅涼粉芒果汁底加花奶,由於唔岩小妹囗味,無試,但男人就好欣賞
入到去唔使等位,睇下有咩好食 咦,原來唔算貴喎,相比旺角仲平啲添!
即刻叫左個芒果小丸子豆腐花食,一次過滿足三樣味道! 賣相唔錯,粒粒小丸子好煙韌有咬囗,小丸子本身無咩味道,配合香濃芒果汁,芒果汁嘅酸甜混合小丸子,變成有咬囗嘅芒果小丸子個底係香滑豆腐花,豆腐花嘅滑加上小丸子嘅咬囗配上酸甜芒果汁,仲有新鮮香甜芒果肉,都只係25蚊,又真係食得過喎!
不過環境就有待改善,冷氣機滴水,雖然無滴到小妹,不過外觀上就爭左小小,但淨係講食物就ok嘅! 男人叫嘅涼粉芒果汁底加花奶,由於唔岩小妹囗味,無試,但男人就好欣賞