2017-09-21
一入到店 其實感覺比較似做街坊生意 店面唔算太華麗 (題外話:我地坐個個位對住畫滿北極風景畫食火鍋 真係有另一番風味)窩底有3種選擇 有醉鵝、火焰魚、龍穿鳳胡椒海蝦雞窩 最後我地揀左龍穿鳳 一開窩雖然冇嘩一聲但好香窩入面d蝦幾香口 有煎左先 肉唔梅雞肉幾嫩滑 二人份量適中不得不題個湯底 黑椒味適中 唔會太辣 有少少胡椒豬肚湯嘅感覺主角海鮮併盆出場 真係嘩一聲 有整隻蟹 雖然唔大隻但好多蟹膏 一整隻龍蝦仔 兩隻鮑魚去埋腸 仲有蝦、大蜆同青口 食材真係好新鮮 新鮮到隻鮑魚仲郁緊 而隻蟹嘅肉都仲微微跳動緊 淨係見到都覺得鮮甜另外仲有一碟安格斯牛肉,好有牛肉味 厚薄剛好另外仲有一堆配菜可以叫 大家注意佢份量好足 我地兩個人叫半份都覺得好大份當淥完海鮮、蔬菜之後 個湯底仲鮮甜 胡椒味濃左 正總睇泥講呢間鋪係卧虎藏龍 價錢適中但質素幾高 另外都睇過佢d小菜款式都好吸引 價錢都算平民
窩入面d蝦幾香口 有煎左先 肉唔梅
雞肉幾嫩滑 二人份量適中
另外仲有一碟安格斯牛肉,好有牛肉味 厚薄剛好
當淥完海鮮、蔬菜之後 個湯底仲鮮甜 胡椒味濃左 正