平民高級西餐✨ 生生社企餐廳😎晚飯時間行行下灣仔街市果頭,發現左個特別餐牌,盲中中就入左去,入去又要搭lift,又要九曲十三彎,好似勁高級咁,用雲石設計既裝修幾靚,豪宅入面既食肆果然零舍唔同。😆😆 行行下見到介紹牌,發現原來依間係社企,一間更生人士既餐廳。點餐既時候,侍應既態度勁好,好到有少少誇張,而且間餐廳太隱蔽,全場得我地依枱客,好似包場咁哈哈。 😂😂 點左2個set dinner ,個肉眼扒配薯菜7成熟有酒店水準,肉汁夠多,個醬汁同塊扒好夾❤️,賣相吸引。三文魚扒煎得幾香口,份量夠多勁大塊,但係意粉就乾左少少。湯就龍蝦湯比較濃味,唔適合我依種清淡人士,反正周打魚湯味道岩岩好,香口但飲完就濟濟地。🤔🤔 整體上以花x 餐廳價錢竟然食出酒店水準,物超所值。服務係好客,小編都比較愛飲水,飲十次佢斟十次,速度好快。(可能只係因為得我地一枱客)XDD加分位係依間餐廳好有意義,幫助社會上有需要人士,比錢都比得心甘情願。💕 為食指數:8/10推介程度: 8/10打卡指數: 9/10性價比: 8/10
平民高級西餐✨ 生生社企餐廳😎

💕 為食指數:8/10