2018-12-09
觀塘係一個商業區 ,平時星期一至五放飯嘅時間,即12點至2點所有嘅食肆都擠滿咗人, 而且價錢 仲平啲添平均一個餐都要成五十元左右。 但係一到下午茶嘅時段就已經冇乜人啦,所以起 觀塘食下午茶餐特別抵, 而且又比較多選擇, 特別係星期六 日嘅時候,無咩上班一族!下午茶餐牌味力主打價錢平,比大家樂仲要平,而且,唔使自己攞。雖然佢哋嘅待應生服務態度真係麻麻!!!但係咁嘅價錢你要求啲咩呢乾炒牛河份量比較細碟, 河粉炒得很爽身而且牛肉好林 有美極嘅味道馬來炒貴刁唔鍾意食咖哩,千祈唔好叫昵碟,因為辣,同配料比較少!貴妃響鈴米線我自己覺得,呢個下午茶餐最抵食嘅就係呢個, 呢度嘅貴妃雞好食個雞好有雞味, 仲有兩嚿響另加多一杯熱飲先係27元,咁平可以喺邊度搵到呢豬頸肉炒烏冬呢個炒得好有鑊氣, 而且豬頸肉都好入味,但係份量就唔係太大碟星洲炒米星洲炒米係我本人嘅推介 因為米粉比較細條, 所以都算入味而且配料都算足夠!餐廳內位於位之間都算寬闊而且咁嘅價錢有咁嘅環境 你想點呀!
下午茶餐牌
乾炒牛河
份量比較細碟, 河粉炒得很爽身而且牛肉好林 有美極嘅味道
馬來炒貴刁
唔鍾意食咖哩,千祈唔好叫昵碟,因為辣,同配料比較少!
貴妃響鈴米線
豬頸肉炒烏冬
星洲炒米
餐廳內位於位之間都算寬闊而且咁嘅價錢有咁嘅環境 你想點呀!