2021-12-27 200 瀏覽
聖誕節凍冰冰,梗係去食鐵板暖下身兼暖下肝。今次叫咗個經典鐵板餐, 個名叫海陸空雜扒餐, 扒類方面有雞扒、豬扒同埋魚柳。 而醬汁方面就揀咗黑椒汁, 當黑椒汁倒落鐵板上, 係一種視覺同聽覺上嘅享受。除咗啲扒之外套餐仲配埋薯餅、餐包、法蘭克福香腸。豬扒軟硬適中,十分有彈性, 塊豬扒都尚算幾大塊, 配上黑椒汁感覺味道幾好^^雞扒十分嫩滑, 味道不過不失塊魚柳煎得外面塊皮十分香脆, 擺上鐵板上鐵板上保持到一定嘅溫度塊薯餅都算唔錯, 薯仔味都算幾突出二餐湯方便就揀咗羅宋湯, 湯相比之下就比較失色, 味道算偏淡,而且用料亦都唔算好多最失望嘅係個餐包, 一送到嚟已經硬掘掘, 賣相唔算吸引, 食落配上牛油都淡而無味到價錢方面, 50個大洋就能夠食到鐵板餐, 一定算係超值兼實惠
聖誕節凍冰冰,梗係去食鐵板暖下身兼暖下肝。
除咗啲扒之外套餐仲配埋薯餅、餐包、法蘭克福香腸。
雞扒十分嫩滑, 味道不過不失

塊薯餅都算唔錯, 薯仔味都算幾突出