2022-07-23 83 瀏覽
新蒲崗最近開咗一間叫做baker talent 麵包店,除咗新蒲崗以外仲有其他嘅分店嘅就好似深水埗等等,依家係miKiki嘅一樓所以勁近我返工我就去睇吓買咩麵包做早餐店舖面積唔算好大但係竟然係超級多款嘅麵包而且價錢仲非常之平民!除咗麵包同埋嘢飲以外佢哋仲會有果醬同埋芝士撻同埋葡撻添!而因為差唔多去到而家都仲有做緊馬來西亞嘅榴槤月餅啊🥮芝士撻同埋葡撻非常之吸引所以我買咗兩個試吓呢兩個都係葡撻嚟嘅,佢係超級香濃嘅蛋味而且個餡係好軟滑但有少少嘅蕉香!做得唔錯呀呢個係南瓜包外型都非常之可愛而佢係甜嘅包底切開左一面係會有食到少少嘅南瓜餡,唔會好甜而且麵包做得非常之鬆軟另外我又係買咗一個裏面有紫薯餡嘅紫薯軟包呢個口感我非常之鍾意入口即溶嘅感覺!軟綿綿嘅包包住紫薯蓉 口感好豐富!最後我就買咗一啲係佢哋自家製嘅咖啡☕️細細地嘅一支買$13我覺得性價比算幾高嘅佢係咁落去有少少嘅咖啡甘香味飲完夠晒醒神最後不得不讚嘅係呢度嘅麵包全部都係有獨立嘅膠袋去裝住可以令到客人食得安心!
店舖面積唔算好大但係竟然係超級多款嘅麵包

而因為差唔多去到而家都仲有做緊馬來西亞嘅榴槤月餅啊🥮

芝士撻同埋葡撻非常之吸引所以我買咗兩個試吓

呢個係南瓜包外型都非常之可愛而佢係甜嘅包底

另外我又係買咗一個裏面有紫薯餡嘅紫薯軟包

呢個口感我非常之鍾意入口即溶嘅感覺!
軟綿綿嘅包包住紫薯蓉 口感好豐富!

最後我就買咗一啲係佢哋自家製嘅咖啡☕️