2018-08-13
今晚同媽媽喺旺角行街,行行吓經過通菜街一間串燒店,咁岩又肚餓就決定入去試吓~入面嘅環境設計偏日式,有居酒屋嘅風格。呢度嘅食物即叫即整,所以都要等一啲時間。我同媽媽點咗一份蒲燒鰻魚定食 ($108),包前菜同麵鼓湯。鰻魚份量超大,絕對夠送飯有餘!鰻魚肉質鮮嫩無比,肥美到入口即溶咁濟!!超滿足!但唯一要改善地方係鰻魚汁偏咸,同埋太多汁><!不過條鰻魚真係好正!!!蟹膏蟹肉煲 $50睇佢份量好似好少,但係絕對足料!入面係滿滿嘅蟹肉撈蟹膏,有粒鵪鶉蛋撈落去,味道更香,口感更creamy!蟹膏嘅咸香,撈飯真係一流!西京銀雪魚 $80肉質都幾嫩滑,但同我平時食開嘅有少少分別,平時我食開嘅係用燒汁燒,呢個應該係用沙律醬燒。酸甜嘅沙律醬反而減低油膩感,不過真係要趁熱食!金菇肥牛 $20呢個價錢有三串,真係幾抵食!而且燒得香脆,醬汁調味啱啱好!燒窰茄子 $32原條茄子上枱,賣相靚之餘,仲好惹味!燒熟後淋上燒汁、灑上脆蒜同青葱,簡單而味美!燒翠玉瓜 $13 同bb露筍 $18呢兩款就不過不失,燒得焦香惹味,迎合到大家鍾意食香口嘢,但我自己就覺得燒得有點過焦。枝豆 $28份量足,而且幾新鮮。
我同媽媽點咗一份蒲燒鰻魚定食 ($108),包前菜同麵鼓湯。 鰻魚份量超大,絕對夠送飯有餘!鰻魚肉質鮮嫩無比,肥美到入口即溶咁濟!!超滿足!但唯一要改善地方係鰻魚汁偏咸,同埋太多汁><!不過條鰻魚真係好正!!!
蟹膏蟹肉煲 $50
西京銀雪魚 $80
金菇肥牛 $20
呢個價錢有三串,真係幾抵食!而且燒得香脆,醬汁調味啱啱好!
燒窰茄子 $32
燒翠玉瓜 $13 同bb露筍 $18
枝豆 $28
份量足,而且幾新鮮。加左少許鹽調味更好食!
整體覺得價錢唔貴,而且款式都多,同朋友黎可以點好多款一齊開心share~~