2016-01-06
又係同小孩撐枱腳, 叫左一個菠蘿火腿pizza, 鐵板燒尤魚, 忌廉湯, 中華沙律, 煙三文魚沙律, 蒜蓉包, 雞亦.因為又平又抵死, 所以次次都叫好多^^"菠蘿火腿pizza, 即叫即做, 但好快做好, 皮脆, 熱辣辣, 正! 雖然配料只有菠蘿和火腿, 但正好是小孩的至愛, 加上係薄批, 無甘濟肚.忌廉湯好滑, creamy, 好味道, 但記得要講明"加熱", 否則湯是半暖半涼的......惟一敗筆. 鐵板燒尤魚好抵食, 原隻尤魚鐵板上, 足足有8吋唔止, 鐵板吱吱聲, 個feel一流, 價錢超抵食, 但將尤魚切開就要費一點手力, 我都切到手軟, 另用來點尤魚的燒汁亦不錯, 甜甜地, 同尤魚好夾.中華沙律仲平過超級市場, 又大碟, 味道和元氣壽司的差不多, 價錢都差不多, 但份量是元氣壽司的x5. 煙三文魚沙律, D菜好新鮮, 但沙律醬好少, 要叫侍應另加沙律醬, 否則只有吃淨菜, 這個價錢有4大片煙三文魚, 性價比好高.蒜蓉包大愛, 蒜蓉香, 包脆, 是用長法包切片, 塗上蒜蓉再焗的, 令人欲罷不能, 但千萬別一送上就用手拿, 好熱的, 用义吧.雞亦, 小孩總會處理掉, 只剩骨.
因為又平又抵死, 所以次次都叫好多^^"
雞亦, 小孩總會處理掉, 只剩骨. 有少少辣味, 但多油, 小孩不計較, 大人就1件起2件止吧, 太邪惡了!