2022-02-19 65 瀏覽
春田冰室紅磡有間新開嘅冰室,環境好乾淨,夠大夠闊落,坐得又好舒服,價錢唔貴,啲嘢食又好味又足料,住附近真係可以當飯堂😊焗鮮茄雞扒意粉,$60焗飯係呢度嘅招牌,一定要試😌原來想要炸魚柳,不過嗰日賣晒,叫咗雞扒,雞扒都好正,大大塊,茄汁同芝士都好多,所以意粉好夠味,食起身酸酸甜甜夠開胃,一啲都唔滯。咖哩炸豬扒飯,$54呢度嘅咖哩都好好味,除咗撈飯,我仲攞嚟撈雞肉同菜食,點食都覺得好味。炸豬扒勁香勁脆,真係好正👍🏻椰子雞米粉,55店員話呢個湯底好正,叫我哋試吓,估唔到真係好好味,香濃清甜嘅椰子味,我哋當湯飲,入面嘅雞都勁嫩,食好多都唔漏。炸雞髀薯條,$40生炸雞髀,唔會太油太漏,啱晒下午茶食,配埋至愛嘅薯條,肥都肥得開心😆葱花炒蛋治,$32厚厚嘅葱花炒蛋好正,三文治方包夠軟,咁嘅配搭好唔錯,做下午茶一流。小食拼盤,$68睇中小食拼盤有雞肉串,仲有咖哩角同春卷,每樣有4件,1人1件啱啱好😊芝士白汁焗雙花,$38近排買菜好貴,所以每次出街食都要點份菜食🤣西蘭花同椰菜花都同白汁好夾。嘢飲要推介呢杯華田脆脆俾大家,好好飲呀,上面層脆脆增添口感,一定要試。
春田冰室

焗鮮茄雞扒意粉,$60