2019-04-09
經朋友介紹,weekend黎到新開張的飛龍室內足球場,有得玩有得食,整個過程氣氛都相當愉快。不過記憶最深刻的是當時的到會服務,好似去了食一餐mini buffet的感覺,到會的感覺完全係模仿酒店級水準,野食款式好多元化,而且還有到場的侍應生駐場招待,既方便又有特色,服務好好。今次是我第一次試到會服務,感覺比想像中完全係兩回事黎,所以都特別想推薦給搞event的朋友們。之前有提到呢間到會食物款式多元化,由前菜,主菜,冷盤熱盤到甜品都包含在內。前菜方面,我就對呢款蜜桃煙鴨胸沙律情有獨鍾,蜜桃酸酸甜甜,配上煙勳鴨胸,整個沙律十分開胃。小食方面都有眾多選擇,當中最愛係棒棒餃子,炸蟹甘,煙肉腸仔卷等。棒棒餃子份量恰好,一口食到,好味又方便。另外,好少到會服務會提供吉列炸蟹,所以起初見到就即刻想試。由於到會服務係有保溫爐暖住,所以食個陣感覺好似新鮮炸起,唔使擔心食物會變凍。另外,最欣賞的是煙肉腸仔卷,外層煙肉包住內層腸仔,口感豐富。主菜 方面就會都提供炒飯意粉等,好似泰式豬扒炒飯,炒飯香口惹味,帶點微辣風味。最後,甜品方面亦相當貼心,份量剛剛好,有芒果布甸,jelly等等,下次叫到會都一定會首選呢
最後,甜品方面亦相當貼心,份量剛剛好,有芒果布甸,jelly等等,下次叫到會都一定會首選呢間。