2025-01-20
今日去咗佐敦牛屋餐廳,專食牛肉嘅我真係超期待!雖然牛餐廳唔算罕見,但呢度嘅價錢同質素真係平靚正,難怪咁多人推介! 燒牛肉沙律($98)開場先試燒牛肉沙律,牛肉切得薄薄哋,入口鮮嫩,加埋爽口嘅菜同少少酸甜醬汁,清新又開胃,非常正! 主菜方面,我哋點咗招牌威靈頓牛柳同美國一級安格斯肉眼扒。招牌威靈頓牛柳($238)威靈頓牛柳包著香脆酥皮,切開見到7成熟嘅牛柳,仲夾住鴨肝,味道濃郁又香滑,絕對係必試之選!配菜有雜菜同薯條,份量夠晒飽肚。美國一級安格斯肉眼扒 10 oz($258)至於肉眼扒,同樣7成熟,肉質嫩滑多汁,帶有輕微炭香,絕對滿足牛扒控!仲可以配意粉,吸滿肉汁,好味到停唔到口! 湯方面有忌廉湯同羅宋湯揀,我各揀左一款,味道都好好,仲連埋餐包一齊上。飲品點咗凍檸茶,清爽解膩,為豐富嘅牛肉餐畫上完美句號! 牛屋餐廳真係平價又高質,啱晒想食好牛肉又唔想銀包爆炸嘅朋友,下次一定再嚟!
燒牛肉沙律($98)
主菜方面,我哋點咗招牌威靈頓牛柳同美國一級安格斯肉眼扒。
招牌威靈頓牛柳($238)
美國一級安格斯肉眼扒 10 oz($258)