2023-04-16
今日去咗銅鑼灣呢邊行街,行到咁上下嘅時候,朋友話想食下午茶,咁啱行到世貿轉角位呢一間日式烤肉 睇一睇佢個餐牌非常吸引,下午茶時段更加有半價嘅優惠,就決定去試吓呢一間餐廳 餐廳有超過10種醬汁俾大家自己揀,另外如果想飲水嘅話出邊亦都有日本嘅水機俾大家飲 非常方便我就叫咗美國牛頸脊+美國牛小排套餐,小食我就揀咗支豆,另外加咗一個粟米湯,同埋一罐日本綠茶 朋友就叫咗澳洲肉眼安格斯套餐 另外我哋就再share左一份豬頸肉同埋豬五花美國牛頸脊賣相都幾靚仔,亦都有適量嘅油花,睇落唔會太肥食落嘅肉質就嫩滑,配埋溫泉玉子飯食,非常正 牛小排肉質就緊實啲而油脂含量豐富,而且富有肉味 口感同牛頸脊就有少少唔同,各有特色 我哋加咗嘅50g 豬頸肉就有四件,豬頸肉口感有彈性,而且肉味濃郁 我就點咗芝麻醬食,中和一下佢嘅口味,每人兩件啱啱好 五花肉就肥瘦適中,唔會有過於油膩或者過於乾澀既口感,燒到嗰邊燶燶地勁好食最後飲埋跟餐嘅日本綠茶,成個用餐體驗到非常愉快,埋單仲有半價優惠,真係十分之抵!!!銅鑼灣呢個地段呢個價錢非常抵食 提提大家呢間餐廳唔收現金,但其他形式支付都可以 鍾意食燒肉嘅朋友,唔可以Miss咗呢
最後飲埋跟餐嘅日本綠茶,成個用餐體驗到非常愉快,埋單仲有半價優惠,真係十分之抵!!!銅鑼灣呢個地段呢個價錢非常抵食 提提大家呢間餐廳唔收現金,但其他形式支付都可以 鍾意食燒肉嘅朋友,唔可以Miss咗呢一間