2018-12-07 1241 瀏覽
現在整個市場廚師腸也缺貨,但我在大角咀發現了一間火鍋店可以吃無限量的廚師腸!而且價錢十分便宜,只是每位118$。裡面有不同的湯底,可以自行選擇。我哋揀咗特辣酸菜窩,其實佢仲有花膠濃湯雞窩,我都想揀!但係呢度嘅店員建議我哋只係用一個湯底,因為個湯因為滾嘅時候,會淺過對面,所以為咗唔好浪費佢哋嘅心血,只用一個湯底。呢度有多達30幾款嘢食可以揀,魚皮勁香勁脆!唔會一pipi意外驚喜係午餐肉竟然有煎過,而且又熱辣辣,好開心!我比較有興趣嘅係鵪鶉蛋、淮山麵、象拔蚌同埋當然唔少得嘅廚師腸!仲有西洋菜都比較少見。另外我哋加錢要咗極品安格斯肥牛粒,同埋泡椒豬手同極品肥牛粒,大小相同而且色澤均勻,脂肪分布適中,咬口好有肉味而且紋理鮮明。泡椒豬手有三件,有好多條泡椒,食落去好酸、好辣,眼水都標埋!順便將啲泡椒掉落去酸菜鍋到一起烹調,酸菜鍋味道好搶喉,辣味十足,可以當湯飲好暖身,加埋佢哋有免費任飲嘅罐裝汽水同啤酒,冷熱交融十分刺激。淮山麵亦都係比較少見嘅食材,食落去咬口彈牙,一條條好分明,但係食到有少少濟,最後追加左個花膠,好大塊而且晶凝通透,咬落去頓時覺得自己充滿骨膠原啊,下次經過大角咀,一定要再嚟食廚師

呢度有多達30幾款嘢食可以揀,
魚皮勁香勁脆!唔會一pipi

同啤酒,冷熱交融十分刺激。

淮山麵亦都係比較少見嘅食材,
食落去咬口彈牙,一條條好分明,但係食到有少少濟,最後追加左個花膠,好大塊而且晶凝通透,咬落去頓時覺得自己充滿骨膠原啊,下次經過大角咀,一定要再嚟食廚師腸,真係令人充滿兒時味道。
2018-12-06