2017-09-28 3909 瀏覽
荃灣係最多隱世食店既其中一區之一, 米線, 西餐, 小食, 應有盡有,今次同同事過開黎沙咀道D邊做野, 我地屋企都冇煮飯就一齊食, 見到有間食粥底火鍋有最近好HIT既KEYWORD "阿爺"二百幾就有海鮮餐食, 就決定入去開餐海鮮大盛雖然只係每人二百鬆D, 但D海鮮絕對無HEA我地, 可能因為D間餐廳近出名又平又正海鮮既楊屋道街市掛, D個海鮮大盛有花蟹, 多寶魚, 蝦, 貴妃蚌, 鮑魚, 沙白, 蜆, 二百鬆D有埋鮑魚真係真心抵而我最鐘意食係鮑魚同貴妃蚌, 好新鮮, 而且好彈牙, 仲要係幾大隻, 一邊食一邊細細聲同同事講食D兩樣都抵而最有驚喜就係多寶魚, 唔係比兩舊你就算, 而係有一整條, 膠質幾重而蝦同蟹就係正常水平, 因為係花蟹黎既, 蟹肉比較少, 但個膏真係超正每人分到一大碗蜆+沙白, 食落好鮮, 無沙, 吐沙處理得好好海鮮粥淥海鮮前淥海鮮後食完海鮮待應好熱心咁過黎教我地可以試左個海鮮粥再淥D肉, D個海鮮粥雜合晒頭先食既海鮮既精華所在, 鮮甜綿滑無比其他配料除左海鮮外, 個餐仲有牛同五款自選食物, 個牛唔記得影, 但唔緊要因為我另外都叫左份牛, 個牛唔肥, 好有牛味, 唔錯,
見到有間食粥底火鍋有最近好HIT既KEYWORD "阿爺"
二百幾就有海鮮餐食, 就決定入去開餐

海鮮大盛

海鮮粥
淥海鮮前

淥海鮮後

其他配料

, 個牛唔肥, 好有牛味, 唔錯
, 而台灣腸有D辣, 幾岩口味, 個伯爵豬肉丸係豬肉混牛餐肉打成一粒丸咁, 好特別
, 個響鈴係即叫即炸, 超長, 勁飽肚

本來我地一心都諗住加30蚊叫放題, 但待應都同左我地講話食完個餐可以再決定, 食完個餐終於明佢點解咁講, 已經超飽, 食唔落任何既野了。間野係19:45突然勁多人入黎, 唔怪得會SET20:00埋單會每人平20蚊啦, 我地咁精明當然係19:57分埋單啦
, 抵呀!
2017-09-27