2020-09-09 56 瀏覽
今日放工去左觀塘嘅分公司到拎野,去附近覓食見到二少廚房有手撕雞好吸引,所以決定今晚就係到搞掂個晚餐啦!呢個商場地下係美食廣場,上面都係商業大廈,餐廳都幾多,係樓上做野嘅打工仔好幸福啊同朋友叫左兩個餐,我叫左招牌客家鹽焗手撕雞($60)+濃湯魚湯米線(加$8)。鹽焗手撕雞好香雞味,唔會太鹹,送米線一流!伴碟嘅有生菜,米線入面有腐皮、酸菜同埋韮菜。味道好夾!我係湯精黎,見到有燉湯就要叫番碗過下口癮!今次簡左花膠燉雞湯($42),自己平日都好少煲到呢啲老火湯,入面有雞、冬菇、花膠;都好足料啊!味道好濃,好香雞味,唔似有味精。提提大家,如果食飯既加$13就會有湯啦!朋友叫左日式芝麻醬手撕雞($57)+酸辣魚湯米線(加$8)。餐廳好貼心咁將芝麻醬分開上,可以自己調教適合自己嘅濃淡度。酸辣湯好正,唔太辣,唔係好食得辣嘅朋友都可以過下口癮跟餐係包左一杯飲品,我同朋友都簡左豆漿,豆漿好香豆味,又唔會好甜,正!重有一杯涼粉,涼粉好好味,同樣唔太甜,呢個餐好滿足啊!可惜唔係呢頭番工,如果唔係可以日日過黎食啊

可惜唔係呢頭番工,如果唔係可以日日過黎食啊

2020-09-09
  • 花膠燉雞湯