2023-02-04 37 瀏覽
💖波仔真係當代香港人🇭🇰救星🤣,咁多年價錢都係咁抵食,而且微波爐叮下🔔就得,簡簡單單搞掂一餐。近排見佢地推出左新產品,決定試下!1⃣️朱古力脆脆西多士🍫💖連西多士都有,仲係同kit kat合作嘅新產品。佢地建議用焗爐或者氣炸鍋加熱,但其實用微波爐加熱後再煎香外皮都得🤤!呢款真係好驚喜,厚得黎外皮勁香脆但又唔會好油,入面係濃濃嘅流心朱古力醬。味道甚至仲好過出面嘅餐廳😲,冷藏食品呢個質素幾好👍🏻。自己再加啲煉奶更好味。2⃣️花生肉粒粥🥜/冬菇滑雞粥🐔💖佢地嘅粥$20左右,食落鮮香微鹹,而且口感唔稀,會有飽肚感。冬菇滑雞粥嘅菇🍄同雞件令個粥食落更鮮;花生肉粒粥就感覺清淡健康啲。3⃣️椰汁西米露🥥/喳咋🥣💖佢地嘅糖水必食!700ml勁大碗先$20,一家人👨‍👩‍👧‍👦做飯後甜品開心share🥳都夠。椰汁西米露香甜,口感濃稠,配上軟糯嘅西米更豐富。喳咋入面嘅豆好足料,有紅豆、綠豆、眉豆、芋頭等。另外仲有綠豆沙、紅豆沙🫘、芝麻糊、蓮子薏米糖水等揀!4⃣️黑松露蘑菇意粉🍝 /雞沙嗲XO醬炒飯🍛💖另外買左啲佢地嘅飯、麵餐。黑松露蘑菇意粉食落香口,意粉口感唔會乾身;雞沙嗲XO醬炒飯有兩串香滑嘅雞肉串🍢,XO醬食落惹味🔥

1⃣️朱古力脆脆西多士🍫

2⃣️花生肉粒粥🥜/冬菇滑雞粥🐔

3⃣️椰汁西米露🥥/喳咋🥣

4⃣️黑松露蘑菇意粉🍝 /雞沙嗲XO醬炒飯🍛
💖另外買左啲佢地嘅飯、麵餐。黑松露蘑菇意粉食落香口,意粉口感唔會乾身;雞沙嗲XO醬炒飯有兩串香滑嘅雞肉串🍢,XO醬食落惹味🔥。

5⃣️油條🟡
💖口感較實、唔會太蓬鬆,加啲醬再配粥食唔錯👍🏻~

💖好多波仔分店位置都好方便,我就去左奧運站出面個間。佢地而家仲有靚靚嘅冰袋買添!