2021-08-25 22 瀏覽
今日我突然之間好想食雞煲,就嚟咗旺角嘅東哥點心雞煲專門店。佢就係兩個鐘頭放題任食嘅,成人就$188一位,我一嚟到,佢哋有五個湯底俾我哋選擇,包括係雞煲湯底,澳門豬骨煲,胡椒豬肚,醉雞同埋芫荽皮蛋。咁我哋就揀咗半隻雞嘅雞煲。佢個雞煲,芫荽超級多,肉質都好鮮嫩,好入味,有好多唔同嘅配料,例如辣椒,洋蔥等等。由於呢個雞煲任食套餐,係包括埋點心任食嘅。所以我哋等緊雞煲上嚟嘅時候,我哋已經預先叫咗一啲點心。我強烈推薦大家試吓呢間嘅灌湯餃,好大舊,好濃郁。咁我哋都叫咗啲燒賣,蝦餃,同埋沙律春卷。呢啲全部就同出邊冇乜分別,大家等嘢食嘅時候都可以叫㗎。食完雞煲之後,店員就會幫我哋加清湯,所以我哋亦都一早叫定啲火鍋配料,佢哋嘅火鍋配料都包羅萬有,用唔同嘅菜類啦,包括油麥菜,津白,唔同嘅菇類。好驚喜嘅係,佢哋仲有海鮮,有新鮮嘅扇背,廣島蠔等等。咁當然仲有啲基本野啦,就係芝士腸呀,墨魚丸等等。不過值得睇嘅係,喺張紙上邊嘅嘢食,有啲只係可以叫一次㗎咋,例如喺手打墨魚滑,佢嘅墨魚滑係新鮮做嘅,所以好彈牙。大家記住叫呀!仲有美國肥牛,澳洲牛柳粒而且佢哋嘅嘢飲都係任攞架,除咗汽水之外,仲有其他飲料,例如烏龍茶等等。
今日我突然之間好想食雞煲,就嚟咗旺角嘅東哥點心雞煲專門店。

而且佢哋嘅嘢飲都係任攞架,除咗汽水之外,仲有其他飲料,例如烏龍茶等等。當然,仲有啤酒啦!

總括來講,呢間雞煲店食足兩個鐘,非常之抵同埋平,但唯一嘅缺點就係太多人!所以建議大家一定要早啲去攞位,如果唔係就要喺門口等一陣㗎啦!