2020-12-10 222 瀏覽
是日晚餐: -牛肉鮮蕃茄湯麵-路邊攤小香腸肉燥飯-清境和牛薯餅-台式滷水豆腐如果唔係朋友介紹,其實係唔會留意有間樓上餐廳...-牛肉鮮蕃茄湯麵聽講蝦仁卷好好食, 所以又加左; 有三塊牛輾, 三塊都好大塊下, 有少少咬口, 但好入味;麵條彈牙, 份量唔少-路邊攤小香腸肉燥飯又加左蝦仁卷, 蝦仁卷皮脆, 有少少似春卷, 蝦肉彈牙, 間唔中會食到蝦粒;香腸仔冇咩肥肉, 外皮煎過所以脆身, 但因為冇肥肉, 唔算焦香;肉燥撈飯好好送, 肉燥油多, 送飯唔會覺得好膩-清境和牛薯餅講真, 食唔出牛, 但薯蓉好多, 裡面會比較淋身,一夾就分得開-台式滷水豆腐呢到最有驚喜!因為係先滷後炸, 食得出滷過係因為豆腐裡面好有味!平時既炸豆腐有味極都係面層, 食完炸皮就咩味都冇, 但呢個滷豆腐係裡面爆汁返出黎!炸過既外皮好脆, 真係外脆內爆汁!總結:$50-$60一個晚餐真心抵, 而且質素好唔錯, 有D小食, 加幾蚊就有, 而且食物飲品選擇多
是日晚餐:
-牛肉鮮蕃茄湯麵
-路邊攤小香腸肉燥飯
-清境和牛薯餅
-台式滷水豆腐

如果唔係朋友介紹,其實係唔會留意有間樓上餐廳...

-牛肉鮮蕃茄湯麵
聽講蝦仁卷好好食, 所以又加左;
有三塊牛輾, 三塊都好大塊下, 有少少咬口, 但好入味;
麵條彈牙, 份量唔少

-路邊攤小香腸肉燥飯
肉燥撈飯好好送, 肉燥油多, 送飯唔會覺得好膩

-清境和牛薯餅

-台式滷水豆腐
炸過既外皮好脆, 真係外脆內爆汁!

總結:
路邊攤小香腸肉燥飯