2019-03-03 17 瀏覽
同男朋友喺旺角行街時經過呢間麻辣妹。由於我鐘意食辣,見到個餐廳名已經覺得好吸引我地就決定喺到食個晚餐。餐廳既裝修都幾特別!坐位好闊落,坐得都幾舒服。餐牌選擇都幾多,我同男朋友各叫左碗粉,同埋幾款小食一齊share。重慶小鍋 紅薯粉 (小辣)湯底好味!麻辣得黎又唔覺好油或好多味精,好啱香港人的口味。紅薯粉好滑又爽口。配菜方面我揀左肥牛、麵根、金菇菜,全部都好新鮮。最鐘意肥牛原本因為驚太辣,所以叫左小辣。不過又Ok喎,下次會叫中辣!豬骨濃湯水晶粉男朋友唔太食得辣,所以叫左呢款。豬骨湯味道濃郁,水晶粉好黏口,口感好好。清清地,對比重慶小鍋係另一種享受。配菜就選左蟹柳、魚片頭、玉子豆腐。豬耳&雞中翼(雙拼)豬耳份量都幾大份,咬落好軟腍又有彈性,口感好好,相當入味!雞中翼肉質好嫩,配合個辣汁真係幾正。蒜泥白肉推介!!冇諗過會咁好味。辣油唔會好油,配以新鮮蒜香,再加上好厚切的白肉,一碟都唔係好夠食。潮洲魚蛋好少係川菜款式搵到潮州魚蛋,感覺好特別,就叫左一客,果然熱辣辣炸香左嘅魚蛋加上辣汁,真係別有一番風味。仲有兩杯凍檸茶。真係平靚正架!係不錯的嘗試
我地就決定喺到食個晚餐。

餐廳既裝修都幾特別!坐位好闊落,坐得都幾舒服。
重慶小鍋 紅薯粉 (小辣)

原本因為驚太辣,所以叫左小辣。不過又Ok喎,下次會叫中辣!
豬骨濃湯水晶粉

豬耳&雞中翼(雙拼)

蒜泥白肉

潮洲魚蛋

仲有兩杯凍檸茶。

真係平靚正架!係不錯的嘗試