2020-05-15
母親節飯,媽媽想食日本嘢,最尾揀咗築匠,估唔到埶到寶!鋪頭真心細,不過麻雀雖小 五臟俱全,隔板又有,坐得都幾舒服!嘢食選擇多,小食,壽司,刺身,丼飯,烏冬都有得食!極上壽司: 好食夾大件!魚生全部好新鮮,吞拿魚,三文魚🍣都有油脂,未去到入口即溶,但絕對對得住個價錢!牡丹蝦食到甜味,之後係魚生飯encore! 柚子沙律: 好清新,勁開胃,稍鹹,帶子同吞拿魚加埋啲柚子味又幾夾喎!值得一試!魚生飯: 自選魚生飯,揀咗三文魚腩,活赤貝同牡丹蝦!活赤貝,牡丹蝦都食到甜味,三文魚腩就稍嫌唔夠肥!刺身拼盤: 消費滿100蚊加58就有得食,不過就set死咗,一樣新鮮好味!燒牛脷: 食到7788先醒起冇影到,絶對值得一試,厚薄啱好,燒得都啱好,食落有咬口,又唔會鞋!烏冬: 好有驚喜,食落好煙韌,加埋啲胡麻醬,冇得輸!仲有啲其他小食,都好岀色!總括嚟講,大滿足,好過啲大大間連鎖店好多,嘢食ok,服務好,又抵食,絕對值得一試!Ps: 我哋得3個人,真係嗌太多嘢食🤣! 好彩男士夠實力,先勉強食得囇!大家真係量力而為,唔好眼闊肚窄,最尾變咗大嘥鬼!
嘢食選擇多,小食,壽司,刺身,丼飯,烏冬都有得食!
烏冬: 好有驚喜,食落好煙韌,加埋啲胡麻醬,冇得輸!
仲有啲其他小食,都好岀色!