2020-12-30
雖然今年冇得飛,不過如果大家有用心去發掘,其實 #香港 都好靚㗎💫 #小秘書 講咗好耐要去 #港島西區 探一個朋友,呢日終於成行✌🏻 唔講唔知原來呢邊下晝真係好熱鬧,適逢 #朋友仔 熟路可以帶我走一圈,#遊客 即時上身... let’s go 🎉第一站我哋先去 #西營盤 有名食 #豬什、#牛肉 嘅 永記潮洲粉面 #潮聖🤤 第一次嚟到,梗係樣樣都想試,朋友仔話呢度嘅 #牛肉 好味,但係我又聽人哋講呢度嘅 #豬什 都唔錯㗎😉 一於要晒佢哋... #事頭婆:唔該加埋 #魚皮餃 比我吖🤩 估唔到只係賣$42 嘅 #三併粉麵 原來份量都唔少, #牛肉 上枱嘅時候仲係粉紅色嘅,肉質鮮嫩🤤 #魚皮餃 #味道 果然冇令我失望,真正 #皮薄餡靚、有 #鮮味🤤 至於 #永記 啲 #豬什,更係令人 #喜出望外, 食落口完全唔會感覺到豬嘅臭味,而且 #口感彈牙,無諗過每個部位都可以做得咁出色🤤只可惜 #永記 #每逢星期日 同 #公眾假期 都會休息😉 大家要嚟幫襯,真係要講 #緣份 喇😚