2018-05-28
星期日入去大埔搵朋友食飯, 有限先到呢間水準唔錯, 價錢適宜嘅cafe。一般去睇過menu, 每樣食物都只係50蚊左右, 非常之抵食。 我哋就叫咗一個前菜沙律, 兩份main course, 一個小食。每個主菜都會送一份餐湯, 而我哋嗰日嘅湯就係羅宋湯, 酸酸辣辣種非常之開胃。蟹子沙律上面臨換咗芝麻醬同蟹子, 相對起來比較似係日式餐廳食到嘅沙律。 芝麻醬唐生菜嘅味道相當之match, 蟹子嘅份量亦都非常之多, 令沙律食落去帶有鮮味。小食拼盤包括咗炸薯條 ,炸洋蔥圈,炸芝士同埋雞翼, 每人都可以試下唔同嘅野食。帶子忌廉意大利飯上面有大大粒嘅帶子, 意大利粉食落去得咁相對較林, 如果煮硬返少少會比較好食。焗爐魚即係我今餐最鍾意嘅食物之一, 爐魚魚味重,有非常新鮮嘅感覺,加埋旁邊嘅忌廉汁,味道相當唔錯。