2009-12-23 9 瀏覽
兩個人又要係mk搵野食,有時都真係搵到唔知食咩好,經過見到呢間越南野,其實平日成日經過,但都無咩諗過入去食。見到佢D下午茶好似好平咁,就入左去試下啦。佢有分下午茶同埋午餐,你係下午茶時段叫午餐都可以,貴少少,不過我諗會大碟d。我地兩個人都係叫下午茶餐算啦,叫左一個烤牛肉湯檬同埋一個越式炒貴刁。下午茶餐跟一杯餐茶。烤牛肉湯檬話咁快就黎到,其實無咩特別,唔難食亦唔係特別好食。佢D牛肉全部都好細塊好散,不過味口唔錯,唔會話好肥,但其實唔係好食得出佢烤過,哈哈。檬粉份量算多,湯底唔係好濃但亦算夠味,也是可以一吃的。另外就是越式炒貴刁,這個實在是多油得非常恐怖! 總之你就會見到大堆油係個碟底!!! 不過其實味道是可以的,非常惹味,少少辣辣地咁。有好多蛋絲同扎肉絲,如果唔係佢個堆油其實我係覺得幾好食的。埋單 $44,一D都唔貴,食物可以! 想普通平平地食個下午茶的話是可以來的。

烤牛肉檬粉
勁多油既炒貴刁