2017-11-27
今早因為晏左起身, 食早餐都差不多成十點半先食,所以到中午時都仲未有肚餓感覺, 但因為一陣多野做驚"如果而家唔食以後無機會再食",所以係太子附近諗住求其搵間輕食少少, 叫做食過午餐咁啦行到始創後面條街, 基本上如果要求唔高, 其實間間都係"唔貴的", 但一般望入去既格局都係以"頹飯"為主,三十零蚊野, 今時今日香港地, 仲要係旺角太子區域, 算係好抵食架啦我係門口見到張海報(見圖), 呢個米線 $27, 於是就入左去食啦,其實原來佢要加飲品都要加多 $8 的, 我叫左杯凍檸檬茶,即係 $27 + $7 = $34, 都 OK 啦, 輕食一餐呢個 "雜錦湯米線(麻辣湯)", 海報話內容有 : "吉列大蝦, 五花肉片, 潮式魚蛋, 魚片頭"數過全部係有齊的, 咁當然, 唔好要求太高啦, 過到自己個咀既, 亦對得住個價錢,只係個麻辣湯, 唔係好夠麻, 亦唔係好夠辣, 如果改善埋就一流啦至於凍檸茶, 中規中矩啦, 無咩特別茶味埋單 $34, 呢個價錢午餐, 抵過好多下午茶了, 收貨吧
所以係太子附近諗住求其搵間輕食少少, 叫做食過午餐咁啦
其實原來佢要加飲品都要加多 $8 的, 我叫左杯凍檸檬茶,
至於凍檸茶, 中規中矩啦, 無咩特別茶味
埋單 $34, 呢個價錢午餐, 抵過好多下午茶了, 收貨吧