2018-08-04 599 瀏覽
去完聖十字架堂,起太安樓等車,見未有車黎就極速望下門口有咩野食加料番屋企。呢間糖水鋪之前無見過應該係新開,而且堂食價錢都幾抵,都係十零蚊。✨店員有問糖水加唔加花奶,有得加幾大都加xD✨南瓜西米露($18/小):開頭食覺得味道唔錯,又唔會太甜,南瓜夠腍身。不過食食下唔知點解覺得南瓜有d酸,實在大打折扣左。✨雜果西米露($30/大): 呢個相比下好食好多,香d食到有椰汁味。西米都好多,大大粒,甜度啱啱好。開頭我有諗過會唔會係d罐頭雜果黎,因為睇唔到佢點整,佢都係起個筒度裝出黎,不過好彩都有新鮮生果。✨生果就有西瓜,雪梨,哈蜜瓜同芒果,除左芒果有d 甜酸,其他生果都唔錯。呢個價錢我下次都會再encore,其實我幾鍾意食中式糖水,下次堂食感受下街邊風味先。

✨店員有問糖水加唔加花奶,有得加幾大都加xD

✨南瓜西米露($18/小):