2019-11-01
今年2019年年頭海怡廣場開咗 , 對於住係南區既我當然覺得very good啦之前聽聞過 既食材由工場預先處理好再分到每間分店, 雖然唔太確認真偽, 但以我都去過好幾間分店用餐既經驗就覺得分店既環境、上菜次序非常影響食物既質素由於海怡分店開業至今未滿一年, 所以環境、衛生都十分理想, 而且地方大, 梳化座位加上一面成排大玻璃對住廣場內環境, 空間感十足, 非常舒適今日自己一個人食, 所以只係order咗一份意粉🦑🦐明太子魷魚蝦仁意粉 ($34)沒錯, 外出用餐抱住圖片只供參考就正確😂更何況$34一份意粉, 茶餐廳都唔得啦, 所以我本來都無乜期望雖然上碟既美觀真係麻麻, 但一撈, 已經香噴噴, 而且醬汁嘅份量啱啱好, 每一條意粉都掛上醬汁, 佢既價錢、質素、份量, 真係冇嘢可以挑剔, 滿分💯
之前聽聞過 [薩利亞] 既食材由工場預先處理好再分到每間分店, 雖然唔太確認真偽, 但以我都去過好幾間分店用餐既經驗就覺得分店既環境、上菜次序非常影響食物既質素
今日自己一個人食, 所以只係order咗一份意粉
🦑🦐明太子魷魚蝦仁意粉 ($34)
🦑🦐明太子魷魚蝦仁意粉
🦑🦐明太子魷魚蝦仁意粉