2020-12-02
呢日去咗科學園行下,一去到當然醫咗肚先~入到主樓第一間就係WM Cafe😹餐廳望落四四正正,又有大電視睇,所以望咗眼餐牌就入去坐低~午餐價錢唔貴,五十幾到七十幾蚊不等👍🏻而且仲有十幾款選擇,包保實有樣啱你食~我地揀咗🍝忌廉菠菜煙三文魚菠菜闊條麵👇🏻望落好似幾健康咁😹跟餐會送一小杯番茄湯(用熱飲杯裝嘅,份量只有杯嘅一半),另外亦送20蚊樓下嘅野飲(我叫咗熱檸茶就唔洗加錢)煙三文魚有兩塊,正常餐廳嘅份量~不過意粉醬汁唔多,所以有啲啲乾,好似白灼咁😹好在菠菜都多,食落無咁dry~如果多啲汁應該好味好多~👇🏻黑松露雜菇薄餅🍕呢個就幾有驚喜~因為啲黑松露比我想像中嘅多,而且好香濃!每塊薄餅都有~啲菇雖然焗過,但一啲都唔乾,配埋濃濃嘅芝士無得彈,又有咬口~餅底亦都幾得意,唔太厚都幾脆,就好似餅乾嘅口感但冧啲啲😹