2023-02-16 130 瀏覽
想平平哋食碗餃子或者鍋貼,上網留意到有依間舖頭,又喺公司附近,一於決定試吓先。12:30去到都大把位,相信部份人都會覺得環境唔係幾好,所以就唔係好想喺呢度食,但係咁平嘅價錢就已經食到咁飽,小編唔介意頹食喎🤭🤭食完就覺得係物超所值喎🫣。韭菜豬肉水餃 🥟4/5個湯底仲有酸菜同埋椰菜,湯底都幾夠味道,水餃韭菜味唔係好多唔係好重,但係啲豬肉都幾肥美,一啖咬落去都幾飽滿,好滿足😜😜。同事仲覺得冇咁勁嘅韭菜味比較好食,可以一試。鍋貼 🥢4.5/5強調係$19有5隻鍋貼,雖然望落去好似好多粉,白曬曬好似冇乜味,但係原來佢個底都已經煎得好香口,咬落去仲要係外脆內軟,豬肉嘅口感都唔錯😄😄。$20都唔使嘅價錢,食到大大件嘅鍋貼,真係好抵喎。酥炸魚腐 4/5炸得好香口,上菜嗰時熱辣辣,入邊仲係好嫩口既魚腐,都係小食咁食都幾過癮,點嗰個泰式醬,辣辣地咁食可以提升個層次感。😋粢飯 豆漿 🥛3/5都係正正常常嘅粢飯同豆漿冇乜特別。粢飯外邊係冇乜味,跑咗入去嘅餡先至有啲味道。地點:炮台山站過對面馬路向左邊行,經過古早味蛋糕舖頭隔離就見到,身處喺英皇道嘅店舖。環境:綠油油嘅裝修,相對比較傳統同埋舊式,比較似係茶餐廳嘅

韭菜豬肉水餃 🥟4/5

粢飯 豆漿 🥛3/5

粢飯

地點:

環境:

綠油油嘅裝修,相對比較傳統同埋舊式,比較似係茶餐廳嘅格局,入咗嚟食就要接受呢個環境,唔好期望太多。

價錢:

我哋蝕咗四樣嘢再加一杯豆漿都係$110,除返開兩個人每人都係$55,食咗咁多嘢真係好抵喎。😄😄

服務:

店員落單,就咁聽我哋講,完全唔使抄低,超犀利。店員睇得出係一啲老臣子,佢哋好識得點樣去傳菜,幫客人安排等。
韭菜豬肉水餃
鍋貼