2010-05-19 14 瀏覽
出深水埗買完嘢,去咗西九龍中心搵飯食,見牛車水有位,就入去醫肚。我同老公每人叫咗個set lunch,佢叫嘅係豬扒炒出前一丁,我叫嘅係肉眼扒配意粉。$31有齊餐包﹑餐湯﹑主菜同一杯飲品,都幾抵,不過d嘢食嘅味道就真係麻麻!個忌廉湯杰撻撻,湯裏面仲有d一塊塊未融嘅"湯",飲咗兩啖已經唔想飲。我個肉眼意粉仲衰,塊肉眼扒紙咁薄,仲要無乜味!d意粉直頭太淋,仲要你望落去係好濕嘅感覺,好似煮得太耐而發脹咁。雖說加咗茄汁煮,但就一d味都無,食咗幾啖就食唔落,仲剩返一大碟。反而老公個豬扒炒出前一丁就炒得幾香,試過一小塊豬扒都ok!早知我都叫呢個啦!其間聽到另一張枱嘅男人,投訴個沙律變咗,但個類似餐廳經理嘅女人仲要死撐話係咁,不過因為隔咗兩張枱,唔係好聽得清楚佢地講乜,不過最終見個經理攞口咗一小碗沙律出嚟比個男人。

$31嘅set lunch
伴碟嘅蘿蔔根本未洗乾淨,仲有d泥喺度!
非常難食嘅意粉!
2010-05-15