2007-06-24
我太座十分之喜愛打邊爐, 自從之前同佢去過長沙灣間新星後, 知道新星集團九點鐘後打邊爐任食任飲都只係$68, (**湯底及部份高價食物另計) 不過, 佢款式好多, 而且好新鮮. 自此之後我同太座經常去銅鑼灣灣仔果間新星.呢間新星等位等到嘔, 最好八點幾去排定隊拎飛仔, 野食一樣咁多咁新鮮. 正~~~!! 而且地方比長沙灣更闊落更乾淨.打邊爐黎黎去去果d野啦, 不過幾十蚊任食任飲, 真係唔係度度可以. 特別介紹: 黑豕肉, 豬面青, 粟米螺肉餃...**叫食貼士因為太多人, 叫既野一定亂, 一定係想食既少, 一般想食既多.最好一張紙只填八款, 好鐘意食既, 如桶蠔就寫多幾個"多"字咁就萬無一失了. 之前我同太座, 一紙叫十幾樣, 一定唔黎蠔, 激死我, 之後改左呢個方法, 兩個人佢都起碼執六七隻, 仲要係大大隻俾我添. ^^*************************************新星海鮮火鍋酒家 地址: 銅鑼灣謝斐道440號駱克大廈1樓電話: 2838 2186
我同太座經常去銅鑼灣灣仔果間新星.
呢間新星等位等到嘔, 最好八點幾去排定隊拎飛仔, 野食一樣
咁多咁新鮮. 正~~~!! 而且地方比長沙灣更闊落更乾淨.
可以.
特別介紹: 黑豕肉, 豬面青, 粟米螺肉餃...
**叫食貼士
係大大隻俾我添. ^^