餐廳: 陶源酒家
資訊:

餐廳: 陶源酒家
資訊:

2023-01-21 1279 瀏覽
媽咪見到報紙賣廣告,特登起年三十晚走去訂外賣🥡網購價加上外賣會平過原價▶️ 上湯開邊龍蝦 伊麵底 ($218)一買買咗兩盒隻龍蝦真係超級巨型🦞暫時見過最巨型嘅龍蝦佢真係原隻上不過開咗一半,等我哋容易啲起舊肉出嚟的確可以成條龍蝦肉咁起出嚟龍蝦咬落彈牙爽口,啖啖肉👍🏻▶️ 發財糯米豬 ($638)成大隻脆皮乳豬上個皮一切好香脆,不過肉唔算多另外配左呢個炸饅頭包糯米飯饅頭表面脆卜卜,最中心嘅糯米飯已經炒埋咗好多唔同嘢例如花生🥜幾惹味可惜攞返嚟食凍咗,所以好硬,變咗唔好食🙁▶️ 瑤池貴妃雞 (+$28)呢個好抵食,喺發財糯米煮加$28就有啦但係係成隻雞咁俾你🤯骨唔多而多數肉🐔肉質比較鬆散又腍,只係略略乾咗啲 (不過就冇咁油膩)因為份量真係太大,最後食唔晒,可以留返聽日再食😂食足三餐都得-非常非常之豐富嘅一餐,另外屋企再煮咗個鹽焗雞、上湯炒豆苗、白飯、真鮑魚、花膠螺頭豬肉杞子湯🤰🏻全部嘢都大大份,我哋六個人食,除返開每人大概$200,都合理間唔時慶祝節日或者團年飯,叫下呢啲豐盛嘅餐都OK嘅
媽咪見到報紙賣廣告,特登起年三十晚走去訂外賣🥡
網購價加上外賣會平過原價

▶️ 上湯開邊龍蝦 伊麵底 ($218)
一買買咗兩盒
隻龍蝦真係超級巨型🦞暫時見過最巨型嘅龍蝦
佢真係原隻上不過開咗一半,等我哋容易啲起舊肉出嚟
上湯開邊龍蝦 伊麵底

的確可以成條龍蝦肉咁起出嚟
龍蝦咬落彈牙爽口,啖啖肉👍🏻

▶️ 發財糯米豬 ($638)
成大隻脆皮乳豬上
個皮一切好香脆,不過肉唔算多
發財糯米豬

另外配左呢個炸饅頭包糯米飯
可惜攞返嚟食凍咗,所以好硬,變咗唔好食🙁

▶️ 瑤池貴妃雞 (+$28)
呢個好抵食,喺發財糯米煮加$28就有啦
但係係成隻雞咁俾你🤯骨唔多而多數肉🐔
瑤池貴妃雞

肉質比較鬆散又腍,只係略略乾咗啲 (不過就冇咁油膩)

間唔時慶祝節日或者團年飯,叫下呢啲豐盛嘅餐都OK嘅
外賣自取
上湯開邊龍蝦 伊麵底