2021-07-25
此處一早想來,樓底高,空間濶,算大場,白色磚牆,簡單大圓白燈,法國式籃白藤椅,古老窗框,有種自由,悠閒感,跟科士打街K town差不形式,從地鐵出來,還要走上2,3條斜路,比我想像中遠及辛苦。 來到都好熱鬧,坐多半小時,約730已坐無虛席,因無威士忌cocktail,點無酒精啤酒,還有橙味英國手工啤,澀味,主食點烤蕃茄羅勒佛羅倫斯意粉$158及哈羅米芝士素菜串$125,兩樣都較咸,粗手咗,2樣都咸咗,勝咗夠大碟。 前者唔知點解叫佛羅倫斯,高貴的?雞肉嫩以西餐計,白酒蒜蓉意粉已夠香,籮勒香找不到,蕃茄多,鮮甜度一般。 後者哈羅米芝士,好像咸香豆腐干,幾特別,與其他彩椒菠蘿燒烤味勁足,好似碳燒,可想其他燒烤都得,但中老人受不住咁熱氣,年青多好,可以隊幾枝啤消解! 食物及格,氣氛好好,我都希望再來,但想要行2條斜路,又卻步,年少又多好!