2019-07-10 1182 瀏覽
同舊同事一年一聚,其中一個推介話呢一間好食,就即管試試。去到差啲搵唔到個門口,原來轉入赫德道先至搵到,去食嘅朋友就要注意啦!上到去係好舊式嘅茶樓feel,已經坐滿晒人,我諗質素應該唔差掛⋯我哋叫咗小籠包,三絲伴粉皮,片皮鴨,賽螃蟹,松鼠魚同高力豆沙。小籠包皮薄多汁,傳統老店應該冇得輸。一向都鍾意食片皮鴨,呢度有得叫就梗係唔會放過,鴨肉唔會太肥,加埋啲蔥放上熱辣辣嘅餅皮上面,味道OK,但個賣相就唔係咁靚⋯另外叫咗個賽螃蟹, 有好多蟹黃喺上邊,同剛剛炒起嘅蛋白撈勻加少少醋,送飯一流。三絲伴粉皮同松鼠魚就爭啲, 三絲伴粉皮味道好普通,另外個松鼠魚整出黎竟然係乾嘅⋯呢個真係大失所望。好彩最後叫返我至愛嘅甜品高力豆沙挽回少少分數,但總體來講食物唔算特別出色,而且舊式茶樓環境好嘈,餐具亦唔見得太乾淨,下次可能會搵第二間餐廳試~

2019-03-02