2006-01-09 82 瀏覽
帶小表弟到這兒的百貨公司買玩具後,到這兒吃午餐。點了一客$68 鐵板雙拼,另加$30 變套餐。埋單$108。鐵板雙拼($68):一塊唔夠熱的鐵板上,盛著一小塊又鞋又乾硬的白肉豬扒、兩小塊超油膩的雞扒。配菜是十條發育不良的嬰兒甘筍、兩湯匙炒洋蔥塊以及五條油油的荷蘭豆,以及八條粗身薯條。份量偏細小,質感油膩,以此價錢,相當唔值!豪華套餐($30):有麵包、湯、沙拉、飲品、冰淇淋。麵包藍裡有一片百吉包和一個罌粟籽法包,超市質素,冰冰冷冷。南瓜濃湯,細細杯,濃稠料多香味四溢,正!沙拉是一中碟生菜和兩粒車厘茄,倒了日式沙拉汁,口感油膩,但味道OK 啦!飲料選了壺熱奶茶,雖茶葉下了不少,水又夠熱,但仍然偏淡,大抵是因為茶葉的質素。冰淇淋選了草莓味,好表弟話唔好味,我覺得奶味不足,以致有藥水味!幸好加$30 轉餐,抵好多!那鐵板雙拼相當唔得。
幸好加$30 轉餐,抵好多!那鐵板雙拼相當唔得。